Prodej bytů v Pardubicích - vývoj trhu zima 2019

KONEC CENOVÉ STAGNACE. Ceny bytů začaly padat hned s prvním letošním sněhem. A někde je to pěkný „fičák z kopce dolů“ – například v PRAZE UŽ NENÍ BLAZE.  Tady se ceny bytů od Vánoc snížily o dalších 3,8%.  Oproti loňské zimě se tedy ceny průměrných bytů propadly již o 20%. A to je fakt jízda.

V Pardubicích zatím ceny bytů padají jen polehoučku. Sice se ceny bytů v Pardubicích od prosince 2018 propadly o 2,8%, ale celkový pád ještě na poslední chvíli zbrzdily poslední výhodné úvěry z loňského roku (viz přiložené grafy). To jsou fakta z monitoringu cen inzertních společností.

Přichází neodvratné padání cen nemovitostí.

Jak jsem psala již na podzim, běžné byty v obyčejných lokalitách začínají být v současných cenách neprodejné. Není to jen v našem městě. Stejně, nebo spíš ještě hůř je na tom například i Hradec Králové, kde během jednoho měsíce spadly ceny bytů o 4,3%.

A co je toho hlavní příčinou? Banky a zase jen banky. Kupujících je dost, ale nedostanou potřebné úvěry. A lidé, kteří mají peníze, toho využívají. Tlačí ceny dolů, nebo prostě čekají na lepší příležitost…

Takže jen opakuji to, co jsem již napsala:

Pokud ještě stále odkládáte prodej svého bytu, je téměř jisté, že začínáte ztrácet …